MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 9:49 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

W zasadzie tworzac ogloszenie na Allegro, umieszczajac tam swoje dane i jakas tresc, powinienem rowniez zarejestrowac to jako publikacje...
Kolejny chory, niesprecyzowany przepis...
Pozdrawiam!

'94 BMW R1100GS Balbinka, '95 Honda NTV 650 Honoratka, '60 Awo 425S
ex - '88 MB 124 200TD

Tytuł:
wiarus junior

PK2 pisze:
Nie zgadzam się z Tobą o 180 stopni :-)
Pozdrawiam

Nie musisz - mamy wolny kraj (jeszcze...) więc myślę, że mam prawo do swojego zdania, a ty do swojego (i o to chodzi [cool] )

bartekmw pisze:
Tak. Mi też z roku na rok żyje się lepiej, ale to nie zmienia faktu, że wciąż słyszymy o idiotycznych pomysłach ludzi, którzy mani rządzą

od 18 lat słyszę idiotyczne pomysły ludzi, którzy nami rządzą (i to nie zależnie czy u władzy była prawica, czy lewica, czy może dziewica) dlatego myślę, że im mniej ludzi pójdzie na wybory tym lepiej

bartekmw pisze:
a postawa "zajmę się tylko czubkiem własnego nosa, a resztę pozostawię innym" prowadzi do tego, że Ci inni coraz bardziej ingerują w moje życie i mi przeszkadzają zajmować się moim nosem.

wszyscy ci ludzie, których oglądamy teraz w TV już od lat byli/są u władzy (tusk, rokita, kaczyńscy, kwaśniewski, miller, borowski, onyszkiewicz itd itd ... oni JUŻ rządzili kiedyś) - dalej jest tak jak było... nic się nie zmienia - a skoro się nie zmienia, to po co się stresować?

bartekmw pisze:
Niestety - większość Polaków ma kłopoty ze wzrokiem i nie widzi dalej niż czubek własnego nosa, więc nie ma szans na jakiekolwiek zmiany.

od kiedy pamiętam chodziłem na wybory - głosowałem na różnych ludzi i ciągle jest TO SAMO ... więc po jakiego grzyba chodzić i znowu wybierać tych samych, żeby znowu było to samo ?

Tutaj nie chodzi o czubek własnego nosa. Ja cenię sobie swój czas - wolę go poświęcić na coś, co faktycznie może zmienić moje życie (np pójść z rodziną na spacer, zachwycić się polnymi kwiatami ... )

bartekmw pisze:
Czas stąd s... i zacząć współtworzyć swoje otoczenie z ludźmi, którzy nie mają kłopotów ze wzrokiem.

Myślę, że jednak teraz jest bardzo dobry czas na to aby zostać i zacząć tworzyć swoje otoczenie z ludźmi, którzy tak jak ty czy ja chcą coś zmienić na lepsze w swoim życiu. I zmieniają - i żyje im się lepiej. Po co wyjeżdżać ... Polska to piękny kraj ...

A na polityków nie zwraca się uwagi - niech się kotłują we własnym sosie, jak lubią - taki ich zawód. Jest takie bardzo mądre przysłowie: nie tykaj się smoły bo się pobrudzisz.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WojtekW pisze:
A na polityków nie zwraca się uwagi

A Oni będą Ci wymyślać rejestrowanie stron www, zamiast zastanowić się jak rozwiązać problemy komunikacyjne. W końcu za to drugie im płacimy
WojtekW pisze:
od kiedy pamiętam chodziłem na wybory (...)

Nigdy nie interesowałem się polityką, na wybory nie chodziłem, ale to, co się ostatnio dzieje... Nie wiem: Albo ja dorosłem i zaczynam się tym interesować, albo Oni ostatnio jakoś mocniej przeginają.

Mam nadzieję, że pomysł rejestrowania stron jest incydentalną sprawą i zaraz ktoś sprecyzuje przepisy, których niewłaściwa interpretacja doprowadziła do takiej sytuacji. Naiwny jestem - co? [zlosnik]

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.
Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.
VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Tytuł:
wiarus junior

bartekmw pisze:

Mam nadzieję, że pomysł rejestrowania stron jest incydentalną sprawą i zaraz ktoś sprecyzuje przepisy, których niewłaściwa interpretacja doprowadziła do takiej sytuacji. Naiwny jestem - co? [zlosnik]

EEEE tam - takich spraw jest cała masa. A zanim ktoś rządzący się tym zajmie miną wieki (wszak teraz są ważniejsze sprawy na głowie polityków... wybory, kolejne obietnice (tym razem PO - że ani z Lepperem, ani z PiS ani tym bardziej z lewicą koalicji nie będzie. to ciekawe z kim ?)).

A z tym wyrokiem sądu ... czy to PiS uchwalił te przepisy, czy może winą PiSu jest to, że akurat jest u władzy, kiedy ten idiotyczny skądinąd wyrok został wydany... (nie bronię PiSu - ale należy pamiętać, że czym innym jest wyrok sądu, a czym innym zasiadanie w sejmie)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

WojtekW pisze:
czym innym jest wyrok sądu, a czym innym zasiadanie w sejmie)

100 % racji, jednak ktoś ustanowił prawo, które można było zinterpretować tak, że taką decyzję sąd orzekł. Wniosek? Błędnie sformułowany przepis umożliwiający błędną interpretację.
Tak, jak napisałem - mam nadzieję że to incydentalna sprawa (...), ale również napisałem: Naiwny jestem [zlosnik]

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.

Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.

VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00