MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 9:25 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

azamat pisze:
mam tez nadzieje, ze nie powstanie u nas panstwo koscielne albo drugi PRL, mysle ze we wszystkim trzeba zachowac umiar - w prawac h i obowiazkach - tak panstwa jak i obywateli.

Ja też mam taką nadzieję :)

azamat pisze:
mi chodzi tylko o to zeby dac rzadzacym jakis sygnal, ze ceny paliw moglyby byc nizsze, albo przynajmniej niech zostana na tym poziomie,

Niestety to nie zależy tylko od rządzących, państwa OPEC tak balansują wydobyciem i cenami ropy, żeby nie opłacało się używać alternatywnych (ekologicznych) paliw. <br>Dodano po 34 minutach.:<br>
Albert pisze:
czyli jesli "wiekszosc" cos popiera, to nikt
nie ma prawa protestu ?

Ależ protestować jak najbardziej można, ale mniejszość nie może dyktować większości swoich poglądów.

Albert pisze:
Odnosnie karlow- gdzie ty tu widzisz obrazanie kogokolwiek ?

Dobrze, niech Ci będzie, określanie kogoś mianem karła nie jest w najmniejszym stopniu obelgą (powiedzmy że nie wiem w jakim celu zostało to słowo tam umieszczone), ale krytykowanie ludzi za ich cechy fizjonomiczne, uważam za najgorsze prostactwo.

Albert pisze:
A odnoscie Panstwa Policyjnego- obawiam sie, ze nie masz racji, Polska powoli idzie wlasnie w te strone

Albert pisze:
CBA
-walka z korupcją to przejaw zamordyzmu? Dla tych którym to przeszkadza na pewno...

Albert pisze:
zaostrzaniem kar
-jestem jak najbardziej za zamykaniem pijanych kierowców, gwałcicieli, morderców, a wysokich wyroków dla nich nie uważam za łamanie demokracji.

Albert pisze:
Ciesze sie, ze wierzysz w Pis, masz prawo, a ja i wielu podobnych mam rownie duze prawo tej formacji nie popierac.

Kolejny raz powiem - ja nikomu tego prawa nie odmawiam

Albert pisze:
To ciekawe, tak jak i to, ze obecna wladza w sondazach nie ma wiekszosciowego poparcia...

Sondaże przewidywały że będziemy mieli premiera z Krakowa i prezydenta z Kaszub (i to z przewagą kilkunastu % :lol: [zlosnik] ) - to chyba najlepsze podsumowanie wiarygodności sądażowni...

Poza tym w ten sposób to możnaby robić wybory co miesiąc, a żaden rząd nie podejmowałby niepopularnych decyzji. <br>Dodano po 8 minutach.:<br> Dobra, ja zamykam gębe bo inaczej wątek skończy jak kilka innych które zeszły na tematy polityczne :lol: [/b]

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus senior

Grigorij0 pisze:
Większość narodu chciała żeby rządziła ta a nie inna formacja więc ta formacja realizuje swój program...

Trochę się zagolopowałeś z tą "większością narodu"... Przy frekwencji wyborczej około 40%, wynik wyborczy na poziomie 27% (tyle dostał PiS), oznacza, że na program PiSu głosowało około 11% uprawnionych do głosowania. Nazwanie tego większością narodu jest nadużyciem. Moje 3 grosze.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

spsiliscie, zkundliliscie temat, a przedmiotem tematu bylo jak w tytule. Popieracie towarzysze?

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus senior

Nilovitz pisze:
spsiliscie, zkundliliscie temat, a przedmiotem tematu bylo jak w tytule. Popieracie towarzysze?

Nie popieram w żadnym razie, bo w takiej postaci akcja nie ma sensu.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

PK2 pisze:
Trochę się zagolopowałeś z tą "większością narodu"... Przy frekwencji wyborczej około 40%, wynik wyborczy na poziomie 27% (tyle dostał PiS), oznacza, że na program PiSu głosowało około 11% uprawnionych do głosowania. Nazwanie tego większością narodu jest nadużyciem. Moje 3 grosze.

Dobrze wiesz Kolego, że mówiłem tu o części narodu, która poszła do wyborów - potrafi zadecydować o swojej przyszłości.
Skoro połowa narodu nie głosowała, to znaczy że świadomie zrzekli się prawa głosu również po wyborach, ich głos nie powinien być więc brany pod uwagę i już.

Najłatwiej jest leżeć przed telewizorem i pieprzyć że politycy to sami złodzieje i nie ma na kogo głosować. Najczęściej zaraz potem pojawiają się argumenty że w tym kraju to się nic już nie zmieni i wogóle Sodoma, Gomora i Apokalipsa.
Nie podobają Ci się partie? - załóż swoją!

Nilovitz pisze:
towarzysze

towarzysze pewnie poprą, ale tych już jest coraz mniej :lol:

Peugeot 106 1.1i

W123 200D '81

W124 E250TD '94

808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82

Sprinter 312 MAX '95

Suzuki Samuraj

Tytuł:
wiarus senior

Przepraszam, ale uważam, że brniesz w wyjaśnieniach, bo 27% biorących udział w wyborach to też nie jest "większość narodu" - jakby nie patrzeć. Tak, tak, oczywiście znamy reguły wyborów, ale osobiście proponowałbym używanie precyzyjnych określeń :-)

Dalej możemy pociągnąć ten fascynujący temat na priv.

Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00