Co oznacza to zdjęcie ?
To zdjęcie oznacza , że po ponad dwóch latach mojej ślubnej znudziła się s-ka i dzięki temu mogę teraz nią jeździć
Żonce kupiłem bmw 320d touring z 2001 ( wiem , wiem zdrada marki ale podobało się jej to auto a poza tym jest w super stanie ( oryginalny przebieg 174 tys. i gwarancja do lutego 2008 ) .
W sumie nie zamierzałem zmieniać auta ale jak się kobieta uprze , to nie ma siły
Jak by nie patrzeć jestem zadowolony ale mam teraz problem ,bo nie mam miejsca na trzy auta przy domu i nawet uważam ,że nie ma sensu utrzymać trzech aut w moim przypadku.
W związku z powyższym mam do sprzedania moje 124 z końca 93 roku . Auto jest w bdb stanie mimo dużego przebiegu i jest naprawdę bezawaryjne.Mam je od 5 lat i nie zdarzyło się nigdy bym stanął nim na trasie a byłem nim nawet kilka razy w Chorwacji , Francji czy Anglii .
Auto było regularnie serwisowane .
Nie myślałem , że będę je sprzedawał , więc w maju zrobiłem mu duży przegląd i wymieniłem wiele rzeczy na nowe jak np.:
1. amortyzatory - przód i tył , gwarancja 2 lata
2. pompa wody
3. klocki hamulcowe - przód i tył
4. całe tylne zawieszenie nowe - wszystkie łączniki gumy itd. - części z MB Schwedt, są na niektórych częściach jeszcze metki ale mam też rachunki do wglądu
5. Gumy na z przodu na stabilizatorze
6. Nowe opony good year
Mam też komplet zimówek także firmy good year( używane 3 miesiące ) .
Auto jest technicznie sprawne . Silnik pracuje równo i od zmiany do zmiany nie bierze więcej jak 0.5 l oleju .
Poci się trochę tylko w jednym miejscu przy kolektorze ssącym ale nie zmieniełem tej uszczelki ,bo jest to nieznaczne .
Przednie siedzenia są z czarnej skóry z 124 z '95 , choć oryginalnie były z materiału .Siedzenia są podrzewane .
Nie działa tempomat tzn. raz działa a raz nie . Zdarza się , że działa cały dzień a później przez kilka dni nie działa .
Nie wiem dlaczego , serwis nie diagnozuje tempomatu w tym modelu i ASO powiedziało , że nie poda mi kosztów naprawy .
Nie działają też wycieraczki reflektorów od kiedy w zimie przymarzła jedna wycieraczka .
Na przedniej szybie są dwa odpryski od kamieni
Auto jest bezwypadkowe , miało jedynie małą stłuczkę w lewe tylne drzwi pięć lat temu .
Poza tym wszystko sprawne łącznie z klimą i elektryczną roletą na tylnej szybie .
Sprzedaje auto bez radia indianapolis,które jest na zdjęciu i bez zestawu głośnomówiącego ale z beckerem od s-ki .
Dorzucam też opony zimowe i oryginalne mercedesowskie boczne kurtyny tzn.żaluzje do tylnych drzwi .
Informację o tym , że żegnam się z tym cackiem zamieszczam najpierw na tym forum , bo jestem tu wiele lat i czuję się zobowiązany w stosunku do forumowiczów , którzy nie raz służyli poradami .
Ogłoszenie będzie też na allegro .
Jeśli ktoś będzie zainteresowany , to proszę o kontakt .
Dodam jeszcze , że to 124 darzę takim sentymentem , że jeśli ktoś zaproponowałby mi , że kupi ode mnie 140-tkę , to chyba bym to 124 sobie zostawił .
Szczerze polecam i gwarantuję bdb stan techniczny .