MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 12:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

master pisze:
idz na nocki do marketów

A co bym miał w tych marketach robic ??.

Tytuł:
wiarus junior

pół nocy śpisz na paletach [zlosnik] [zlosnik] drugie pół udajesz, że ciężko pracujesz wykładając towar na półki [zlosnik] [zlosnik]
No ale to był taki żart w sumie - za młody ty jeszcze chyba na to ...
Po prostu jak dostaniesz jakąś złotówkę w domu to nie wydaja jej na pierdołki tylko odłóż do pancernego słoika i zbieraj dalej (ja tak robiłem, ale nic nie uzbierałem)

Ex: S202 C180 '97

Ostatnio zmieniony pn maja 07, 2007 6:58 pm przez master, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dlaczego za młody ??.

A na co jestem wystarczająca duży ??.

Bo tak myślałem niedługo koniec szkoły, wakacje, więc będe miał dużo czasu i chciałbym to wykorzystac na zarobienie pieniędzy na Mercedesa oczywiście nie od razu to zarobie, ale już jakieś pare groszy by było, a, że jeszcze do końca szkoły jest jeszcze trochę czasu to dlatego teraz się pytam tu i tam co mógłbym robic może coś znajdę.

Z tym zbieraniem to dobry pomysł, ale już to robie od paru miesięcy tzn. każdy grosik odkładam, i nie wydaje, ale z tego raczej się nie uzbiera dużej sumy, zawsze to coś będzie, ale na autko raczej nie starczy.

Tytuł:
wiarus junior

Jak się ma 18 lat to trochę łatwiej o jakąkolwiek pracę...
Po drugie nie wiem co potrafisz dobrze robić. Najlepiej poszukaj w regionalnym portalu ogłoszeń, czasami chcą zatrudnić uczniów (pewnie marny grosz, ale zawsze coś).
No nic - zamiast spać to kombinuj po nocy jak tu zarobić aby się nie narobić [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

A przynajmniej jakiś przykład co mógłbym robic, ?? bo ja nie mam pojęcia.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Pomoc warsztatowa, może jakiś lakiernik by chciał kogoś do najbardziej żmudnej roboty :roll:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lubie tak czasem pomarzyc, że już mam autko i doprowadzam jes do jak najlepszego stanu, ale później jak już zejdę na ziemie to staje się to nierealne narazie, nie mam możliwości zarobienia pieniędzy, a na prezent nie licze bo to bezsensu i tak go nie dostane ....
Więc chyba raczej będe musiał poczekac, aż będe dorosły, ale jak byście coś sobie przypomnieli, lub wymyślili takie coś realnego, co mógłbym robic to proszę, o PW lub tutaj.

Tak się ostatnio zastanawiałem bo jak bym już miał powiedzmy ten tysiąc złotych, to może jak bym poszukał to kupił bym jakąś beczke, ( tak w okolicach tysiąca ), ale co za tym idzie nie będzie raczej w dobrym stanie, a garażu na dwa auta nie mamy, więc chyba to odpada bo beczka dalej by niszczała, a niemiałbym jej jak naprawiac, a zresztą na samą myśl, że mój Mercedes ma stac pod chmurką to bym chyba nie kupił.

Czyli podsumowując :

Nie uzbieram kasy prędko.
Narazie rodzice i tak mi nie pozwolą kupic auta, nawet jak bym miał pieniądze, i wątpie, żeby zdanie zmienili.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Hej

"stary" całe życie przed tobą ale Twoje podejście do tematu i sposób w jaki to robisz jest bardzo racjonalny. Kupić auto to nie problem ale zaparkowac opłacić OC i przeglądy itp itd to chyba dopiero jak będziesz miał własne pieniążki. Ale podziwiam Cię i narazie zbieraj doświadczenia i wiedzę to jak dojdzie do zakupu nikt Cię nie zagnie i nikt nie wciśnie Ci złoma. Tak trzymaj [cool]

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
wiarus junior

słowa otuchy :) :

Żeluś pisze:
Więc chyba raczej będe musiał poczekac, aż będe dorosły

Tak. Ja też zbierałem i marzyłem w twoim wieku (mniej więcej w tej samej sytuacji byłem). Teraz zleciało mi 22ie wiosny i nadal nie mam własnego prawdziwego wozidła... hehehe Tryb życia jaki prowadzę nie pozwala mi na zakup malucha nawet :oops: :oops: jedyne co szybko osiągnąłem to prawko (niecałe 2 mies. od rozpoczęcia kursu do odebrania :) ) Może tobie się uda coś kupić jak będziesz w moim wieku (lub wcześniej) ;) ;) ;)

Tytuł:
swój chłop

Żeluś pisze:
A przynajmniej jakiś przykład co mógłbym robic, ?? bo ja nie mam pojęcia.

Standardowo pracując nawet w wakacje nie uzbierasz dużej kasy... Możesz iść np do ochrony: do patrolowania, do jakiejś fabryki, mleczarni, magazynu, hurtowni... Warunek 18 lat i wolność od szkoły ;) (w czasie wakacji).U mnie w mieście jest dużo takiej roboty nawet brakuje chętnych... 4-4,5 Netto za godzine.
Najlepsza jest praca oparta na znajomościach ;) No i dobrze jest "coś" umieć ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9

Strefa czasowa UTC+02:00