Grigorij0 pisze:
O ile wiem to jeszcze jakiś czas temu KIA była określana jako jedna z najgorszych marek, a teraz taaaaaaki skok jakościowy
Ja w tym nic dziwnego nie widzę, o ile w koreańskich fabrykach specjalne zespoły pracują nad podniesieniej jakości produkowanych samochodów o tyle w europejskich całe sztaby ludzi pracują nad tym jak wywinąć się od płacenia kolejnych przywilejów socjalnych, a wolne chwile spędzają na negocjacjach ze związkami zawodowymi.
Wojtyla pisze:
ależ nie wszystko zależy od tego ile kto komu / tylko ryba nie bierze
prawidłowość rynku jest taka że reklamuje się najbardziej to ścierwo które najmniej idzie np. fijat panda z motorem 0,000001 palący tylko tyle co np MB z motorem 2,..... tylko że auto ma 15 biegów i jest o 1/2 lżejsze a i zapomniałem że jeszcze jest najbezpieczniejsze w swojej klasie i w razie "w" "Twoje"szanse na przeżycie są takie jak trafienie 7 w dużym lotku
Całe szczęście, że Fiat popełnił kiedyś jeszcze kiedyś coś takiego jak 126p, bo gdyby Panda znalazła szersze uznanie wśród klienteli, to na poparcie wyższości MB nad Fiatem zawsze pozostaje Ci jeszcze porównanie z maluchem.
A podsumowując: wiekszość na tym forum ma bardzo negatywne opinie na temat nowych Mercedesów więc nic dziwnego że zwykli użytkownicy mogą mieć podobne zdanie, zwłaszcza jeśli wykładają na te auta niemałe pieniądze otrzymując za nie w najlepszym wypadku produkt na przeciętnym poziomie.