Hejka!
Korzystam z iPlusa na modemie SE GC85.. Przyznam, ze w profilu mojej pracy i zapotrzebowania na internet w zupelnosci to polaczenie mi wystarcza, a ogromna zaleta (i chyba glowna) jest jego mobilnosc. Miewam problemy z polaczeniem, czasem nie chce sie zalogowac do sieci, czasem sa straszne lagi w sygnale, ale przecietnie to jakos to chodzi...
Co do predkosci polaczenia i transferu danych.. EDGE jakos nawet chodzi, raczej duzo lepiej w porownaniu z normalnym modemem telefonicznym. Sciagajac pojedyncze pliki w emule czy z ftp ciagnie max jakies 16 kB/s , a przecietnie to kolo 10... No chyba ze EDGE nie zaskoczy i jest zwykly GPRS to mamy w przedziale 3-6 kB/s... Tak sie dzieje we Wroclawiu, z tego co mi wiadomo to w innych miastach jest podobnie. Rzeczywiscie sa pory, gdy dziala to wolniej i chyba jest to zalezne od natezenia ruchu na BTS-ach..
Generalnie polecam, ale nie jest to alternatywa calkowita dla stalego lacza... Co do cen, 60zl na mc, ograniczenie 1GB (mialem umowe na zwykly GPRS ale sobie modem zmienilem na lepszy

)
Pozdrawiam!