harrier pisze:
Wciskam lewy pedał prawą nogą, zapalam... szukam ręcznego, żeby zwolnić, ale nie ma tam gdzie był zawsze. Okazało się, że ręczny jest między fotelami, przecież to wbrew naturze.
Jak w W201?
Cytuj:
Muszę poprawić sobie fotel, macam panel na drzwiach... a tu plastik, a po regulacji siodeł ani śladu, wyobraźcie sobie, że to się w sienie z ręki reguluje... prawie sobie palce przyciąłem.
Tak ma 90% posiadaczy MB na tym forum
Cytuj:
Lusterko lewe, bez problemu, lusterko prawe... koszmar, nie mogę znaleźć dżojstika do regulacji, też się okazało, że to samochód dla szympansów, bo trzeba mieć 1.5m ręce, żeby sięgnąć do regulacji prawego lusterka.
To tak jak w większości MB bez elektrycznej regulacji, z tym że w MB 1,5 ręki nie wystarczy
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Cytuj:
Wrzucam 'drive', startuję i pomału się rozpędzam, czekam aż auto zmieni bieg... ale chyba trochę przeciąga, okazało się, że chyba coś jest ze skrzynią, bo nie zmienia mi biegów i trzeba to robić ręcznie taką wajchą pomiędzy fotelami. Spotkał się ktoś z szanownych z czymś takim?
Mercedes też stosował to porąbane rozwiązanie...
Cytuj:
Dodatkowo okazało się, że jak dojeżdżam do świateł i zwalniam to zaczyna się trzęść i mi gaśnie. Zauważyłem, że pod kierownicą jest jakiś pedał z lewej, myślałem, że to ręczny, tylko zepsuty. Jak pisałęm wyżej ręczny znalazłem między fotelami, ale z 10 minut mi to zajęło... tylko od czego w takim razie jest ten trzeci pedał?
To nazywa się (za przeproszeniem) pedał sprzęgła - całkiem sporo Mercedesów posiada (nie wiedzieć czemu) takie coś.
Generalnie, po tym co piszesz, to Siena = Mercedes z manualem