MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 12:25 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

jeżeli właściciel mówi źe coś jest (klima, webasto, szyber czy cokolwiek)
"...tyle źe akurat teraz nie działa, bo....(tra ta tata) ale się Pan niemartwi.. 200 zeta i będzie śmigać..."

zawsze odpowiadam mu tak...
"wie pan ja mechanikiem nie jestem, warsztatu nie znam.. ja Panu dopłacę te 200 złotych. dożucę jeszcze 100 za fatygę, ale Pan to naprawi... ;) i zadzwoni do mnie po jestem zdecydowany..."

i koniec tematu... jeszcze się nie zdażyło by oddzwonili... [zlosnik]
a auto nadal w ogłoszeniach stoi.. hi hi

dla mnie jak coś akurat nie działa, to tak jakby tego nie było! (owszem wyjątki zdaźyć się mogą) jednak, podstawowa zasada dla mnie, o której zawsze pamiętać się staram:
- sprzedający kłamie - nie słuchać, nie ufać, nie wierzyć --- samemu sprawdzić!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no tak, tu masz racje - ale jak ja napisalem prawde o swoim aucie to nikt nie zadzwonil. jakbym napisal, ze idealne i bez wypadku i wszystko dziala i bla bla bla - to by dzwonili.

a podejscie
SoYeR pisze:
sprzedający kłamie - nie słuchać, nie ufać, nie wierzyć --- samemu sprawdzić!

jest dobre, ale czasami jest wkurzajace - napisze prawde to mimo to nikt nie wierzy. zobacz ogloszenia typu - auto ma 12 lat i 150 ts przebiegu. pierwsze skojarzenie - licznik krecony, pewnie ma ze 2 razy tyle. a czasami nie musi tak byc.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
SoYeR pisze:
- sprzedający kłamie - nie słuchać, nie ufać, nie wierzyć --- samemu sprawdzić!
to jest jedyne sluszne podejscie!

BamBam pisze:
ale jak ja napisalem prawde o swoim aucie to nikt nie zadzwonil
i co za roznica, czy nie dzwoni nikt, czy ludzie dwonia, przyjezdzaja i gladaja a potem i tak nie kupuja? Jak opiszesz auto szczerze i ktos sie zglosi to znaczy, ze jest powaznie zainteresowany i bierze pod uwage, ze cos w aucie jest do zrobienia.

'71 250 CE, angol

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

BamBam pisze:
no tak, tu masz racje - ale jak ja napisalem prawde o swoim aucie to nikt nie zadzwonil. jakbym napisal, ze idealne i bez wypadku i wszystko dziala i bla bla bla - to by dzwonili.
.

Przykre, ale PRAWDA.
Sam jak sprzedawalem motocykl, napisalem co i jak i nie bylo chetnych. Dopiero jak po jakims czasie wystawilem z opisem "typowym" dla ogloszen to sprzedalem.

http://www.supermoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
Crazy_Russian pisze:
Sam jak sprzedawalem motocykl, napisalem co i jak i nie bylo chetnych. Dopiero jak po jakims czasie wystawilem z opisem "typowym" dla ogloszen to sprzedalem.
czyli z tego wynika, ze ludzie chca byc oszukiwani...

'71 250 CE, angol

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wszystko zależy, co to za samochód i po co. W aucie do użytku, owszem, ale jeśli mówimy o klasykach, to klima nie musi się liczyć jako przedmiot użytkowy, ale może stanowić ciekawostkę na wyposażeniu auta, być plusem w wypasie. Wiadomo, że ważniejsza jest staranność, z jaką auto zostało odbudowane, i lepszy jest kompletny golec, za to dobrze udokumentowany i odbudowany tak, że ślinka leci. Ale jak w dodatku do świetnego stanu i historii auto jeszcze ma ciekawe (bogate, unikalne itd.) wyposażenie, to już jest duży rodzyn. [ok] A z niedziałającą klimą mozna jakoś przecipieć do czasu zebrania się i funduszy, jeśli ukochane MB w charakterze wypucowanego mebla głównie kontempluje w bezruchu swój garaż.
Jak kupuje się bazę do odbudowy, to klima aby była w datenkarcie i w jakiś sposób w realu (choćby niekompletna, pewnie, że lepiej jak są elementy najbardziej unikalne - panel? sterowniki itede?). Te 2 czy 5 kPLN dodatkowo na jej odbudowę to już drobiazg w skali całości wydatków, w których mało kto jest w stanie doszukać się sensu ekonomicznego. [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

W tym miejscu muszę się zgodzić z kol. kocurem. Jednak moje spostrzeżenie nie dotyczyły aut szczególnych. Uderzyło mnie tylko podejście sprzedających. Wystarczy napisać, że jest instalacja klimatyzacji, komletna lub nie, która wymaga naprawy. To samo dotyczy innego wypasu. Ostatnio dzwoniłem do Niemie w sprawie W116 w którym na podstawie opisu "nie działał prawy włącznik elektrycznej szyby, drobna rdza lewego błotnika, klimatyzacja, auto bez poważnych wypadków". Co zastałem: nie było podnośnika szyby (swoją drogą ciekawe jak się trzymała), błotnik lewy był przeżarty na wylot, klima nie miała sprężarki, a bez poważnych wypadków to ju ż nawet nie komentuje. Oczywiście gdyby to było auto w jakimjś sensie historyczne, szczególne itp. to już od trzech dni stałoby u mnie w garażu i czekało na "nowe szaty". Ale ja poruszyłem temat aut dosyć współczesnych, niczym się nie wyróżniających. Gdyby to była np W114 albo W110 to też bym pognał na skrzydłach i nie zwracał uwagi na te drobiazgi...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00