Cytuj:
a kto tu mowi o oszcednosc, wiem ze utrzymanie bedzie szarpało po kieszeni, ale co tam, na choryzoncie widzxe ze bedzie mnie stac (w przypadku zasialania gazem) wiec dlaczego nie poszalec, wtedy porownanie koszty paliwa/wygoda jest bardzo przyzwoita, co do czesci to mysle ze nie sa drozszy niz do wiekszosci japonczyków
wydaje mi się że koszta będą porównywalne jak w przypadku 126-560 a częsci jednak droższe niż do japońców - mówimy tu o w sumie już teraz unikatowym Mercedesie.
i uwga teraz : pomijam sens montowania gazu do 600 ale z mojego doświadczenia na Audi 4,2 V8 z automatem się wogule nie sprawdzał(sekwencja) rozpierdzielało skrzynie - przyczyna pośrednia - bo gasł przy dużych prędkościach a po odpaleniu skrzynia dławiła - i mechanicy rozkładali ręce-nikt nie był w stanie zaradzić - z tym że auto wykorzystywano do granic możliwości -serwisowano ale mimo to dziennnie robil po ok 700 km nieżadko w granicach prędk. max[zlosnik] .
druga sprawa - wczoraj widzialem u mechanika 124 4,2 na gazie - fajkarski - takie same objawy z tym że najpierw poszły pompmki paliwowe - używane 1200sztuka.
Idea kupna takiej lochy szlachetna ale spróbuj jeszcze porównać częsci z modelem bardziej typowym i dowiedz się o problemach (wg mnie napewno będą ) z montażem gazu