Witam wszystkich,
przez ostatni tydzień regenerowałem swój organizm na Cyprze w 32 st.C i w otoczeniu pięknych /8. Coś niesamowitego ja dodatnia temperatura jest w stanie zakonserwować auto! Auta te nie maja jakichkolwiek oznak ingerencji zewnętrznych, wszystko jak wyszło z fabryki jest nienaruszone do tej pory, nawet jeżeli auto zostało zarysowane czy też lekko uderzone nie jest naprawiane, bo po co i tak nie zgnije… .Typowe zachowanie południowców. Jedynym problemem Cypryjczyków jest kurz, więc i chyba częściej muszą wymieniać filtry pow. i wydawać więcej na myjki
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Wyposażenie tych aut też jest niczego sobie, prawie wsztstkie /8, które spotkałem miały szyby elektryczne i autom. skrzynie biegów. A na taxi to w większości langi i oczywiście wszystkie auta z kierownicą po prawej stronie.
Jak widać poniżej langi mogą sprawiać turystą sporo problemów kiedy chcą wykonać zdjecie z samowyzwalaczem czasowym
![[usmiech]](./images/smilies/usmiech.gif)
:
Miałem również okazje wypożyczyć auto (Renault Clio) i zaznać rozkoszy udziału w ruchu lewostronnym. Nie było tak źle
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
, 10 min treningu i jazda! Najwięcej kłopotu sprawiało mi zmiana biegów lewą ręką-dramat!! Dobrze, że pedały gazu, sprzęgła i hamulca były w normalnym ułożeniu
A oto kilka fotek:
Cypryjskie lustrzane odbicie MB bukola:
a taka była pogoda...
otoczenie też całkiem przyjemne
a tu kilka fotek dla spragnionych słońca i relaksu
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)
:
100PS Yamacha
arbies i jego rodzinka
Spragniony nadal wyższych temeratur i słońca
arbies