MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 31, 2025 5:44 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

no wlasnie ...
kolega przyjechalem wreszcie do mnie zeby mnie powkurzac ... auto do sprzedania ( jezeli ,,szefostwu,, sie nie spodoba prosze o przezucenie do gieldy ) chociaz pisze raczej zeby sie podzielic wrazeniami

auto 124 300CE
rok 89/90
elektryka- szyby , zaglowki, szyber, pasy, lusterka, antena
- ABS, wspomaganie, central
- termotronic
- immobiliser
- centralny zamek
- alu orginal
-tapicerka -czekoladowa :D
-manual
wedlug licznika 201 tys i nie wyglada na zmeczonego :)
cena auta 9000 ( niemieckie tablice) dla chetnych z forum rabat i obiecane przez kolege szczere wyznanie co w aucie ewentualnie piszczy :P (prosze tylko powiedziec ze informacja z forum a nie z allegro np) tel. 886-562-940

a teraz moje wrazenia :D:D:D
auto wizualnie bardzo ladne i eleganckie :)
od razu wsiadlem i ... po przekreceniu zaplonu poczulem sie nieswojo jak mi z boku jakies mechaniczne ramie podsunelo pasy :P :D:D
Zakrecilem ( bez dodawania gazu) i..................zakochalem sie ponownie w benzynkach MB :D:D ciche miekkie ale glebokie warczenie.... dodalem gazu ..i......... jeszcze bardziej mordka mi sie usmiechnela :D No to co ... klapnalem drzwiami ( bez dodatkowych odglosow przy zamykaniu latajcych srubek czy jeszcze czegos innego) i bryknalem :D:D:D:D wskaznik cisnienia na 1.5 po dodaniu gazu 3 temp 80 ale auto juz po dluzszej jezdzie :) wkreca sie fajnie ale powyzej 3000 obotow zaczyna wychodzic z niego prawdziwy zwierzak :D:D i buzia jeszcze szerzej sie usmiecha :D:D wrazenia ekstra :D
Minusy ... chyb kazdy kto chociaz troche jezdzil 126 bedzie mial odczucie ciasnosci i braku przestrzeni w mniejszych autach :) ale gdybym kiedys mial zmienic auto na troche mniejsze i coupe bedzie to 124 CE i minimum 280CE :D hihihih polecam kazdemu kto zastanawiam sedan czy coupe .. PB czy ON :D
a teraz kilka fotek ,,sprawcy,, :D ogolnie dzien uwazam za udany :D:D:D:D

Obrazek
nawet widac kawalek mojego combolotka :D :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
maska nie domknieta :)
Obrazek

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

124 i M103 to dobra kombinacja, a coupe jest zdecydowanie najladniejsza wersja tegoz modelu. 8)

Prezentowany egzemplarz jest jednak IMO taki sobie, ujmujac rzecz subtelnie. :roll:

Jezeli chodzi o samo auto, dla mnie nie do zaakceptowania jest brak klimatyzacji i manualna skrzynia. [szalone] Biale kierunkowskazy [szalone] tez nie prezentuja sie najlepiej (wszak to jeszcze wersja sprzed faceliftingu).

Najgorsze jest jednak wnetrze - na zdjeciach sprawia wrazenie, jakby przezylo sporo wiecej niz 201kkm. :roll: Wytarta kierownica, przetarty boczek oparcia fotela kierowcy, zdewastowana kieszen na drzwiach, siedziska przednich foteli jakies takie 'sflaczale'.

Moze sie czepiam [zlosnik], a mnie sie to konkretne auto niespecjalnie podoba... :-?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

psinthos pisze:
124 i M103 to dobra kombinacja, a coupe jest zdecydowanie najladniejsza wersja tegoz modelu. 8)

Prezentowany egzemplarz jest jednak IMO taki sobie, ujmujac rzecz subtelnie. :roll:

Jezeli chodzi o samo auto, dla mnie nie do zaakceptowania jest brak klimatyzacji i manualna skrzynia. [szalone] Biale kierunkowskazy [szalone] tez nie prezentuja sie najlepiej (wszak to jeszcze wersja sprzed faceliftingu).

Najgorsze jest jednak wnetrze - na zdjeciach sprawia wrazenie, jakby przezylo sporo wiecej niz 201kkm. :roll: Wytarta kierownica, przetarty boczek oparcia fotela kierowcy, zdewastowana kieszen na drzwiach, siedziska przednich foteli jakies takie 'sflaczale'.

Moze sie czepiam [zlosnik], a mnie sie to konkretne auto niespecjalnie podoba... :-?

rozumiem rozumiem ..:D mimo wszystko jezdzi sie swietnie :D i nie reklamuje zeby sprzedac bo mi nie zalezy tak tylko sie podzielilem przezyciami :D bo na 1 dzien zaspokoilem teksnote Kijkowa :d:d a co do kierunkow fakt ze mogly by byc ,,przydymione,, jezeli juz ........chociaz w przypadku kierunkow jestem zdecydowanie ,,na nie,, dla pomaranczowych.. bo sa dla mnie po prostu ochydne niezaleznie czy to 123-124-126 ....nijak nie komponuja sie z zadnym z kolorow MB i mimo, ze staralem sie zmienic to podejscie i spojrzenie ( terapie , elektrowstrzasy, chemia, alkohol itd :D:D:D:D:D ) to byla to pierwsza rzecz jaka zmienilem w Kijku i do jakiej nie powroce choc by to miala byc jedyna nieorginalna rzecz w tym samochodzie :D hihihihih

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
psinthos pisze:

rozumiem rozumiem ..:D mimo wszystko jezdzi sie swietnie :D i nie reklamuje zeby sprzedac bo mi nie zalezy tak tylko sie podzielilem przezyciami :D bo na 1 dzien zaspokoilem teksnote Kijkowa :d:d a co do kierunkow fakt ze mogly by byc ,,przydymione,, jezeli juz ........chociaz w przypadku kierunkow jestem zdecydowanie ,,na nie,, dla pomaranczowych.. bo sa dla mnie po prostu ochydne niezaleznie czy to 123-124-126 ....nijak nie komponuja sie z zadnym z kolorow MB i mimo, ze staralem sie zmienic to podejscie i spojrzenie ( terapie , elektrowstrzasy, chemia, alkohol itd :D:D:D:D:D ) to byla to pierwsza rzecz jaka zmienilem w Kijku i do jakiej nie powroce choc by to miala byc jedyna nieorginalna rzecz w tym samochodzie :D hihihihih

Masz racje....pomarańczowe kierunki w Mb to nieporozumienie....rozumiem że ktoś chce mieć 'igłe z fabryki' .....to zostawia pomarańczowe....ale ogólnie chyba nie ma usparawiedliwniea dla tej barwy :) ani to do zadnego lakieru nie pasuje, ani do tapicerki..... A jak są białe to jest elegancko...byleby nie zbyt białe..bo wyglada jak 'bity' :) [zlosnik] Pozdrówka

Tytuł:
weteran

psinthos pisze:
coupe jest zdecydowanie najladniejsza wersja tegoz modelu.

Zdecydowanie popieram. Zwłaszcza w E klasie [ok] .

psinthos pisze:
Najgorsze jest jednak wnetrze

To dotyczy każdej szmacianej tapicerki od III serii W123 poczynając. Wygląda tragicznie, tandetnie, brzydko. Okropna jest po prostu. Niezależnie od koloru [szalone] . Dopiero E klasowe romby stały się znośne. Moim osobistym numerem 1 jest welur. Jasny [ok]

kruszyn pisze:
....nijak nie komponuja sie z zadnym z kolorow MB
No nie gadaj, że z moim też nie [hehe] :P

Tytuł:
Klubowicz

psinthos pisze:
Wytarta kierownica, przetarty boczek oparcia fotela kierowcy, zdewastowana kieszen na drzwiach, siedziska przednich foteli jakies takie 'sflaczale'.

Masz sokoli wzrok do fotek o malej rozdzielczosci [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

K1_CZARNY pisze:
Masz racje....pomarańczowe kierunki w Mb to nieporozumienie....rozumiem że ktoś chce mieć 'igłe z fabryki' .....to zostawia pomarańczowe....ale ogólnie chyba nie ma usparawiedliwniea dla tej barwy ani to do zadnego lakieru nie pasuje, ani do tapicerki..... A jak są białe to jest elegancko...byleby nie zbyt białe..bo wyglada jak 'bity' Pozdrówka

znajomy ciągle mnie dopytuje kiedy zmienię kierunki na białe, bo nie może dać wiary że zostawie pomarańcz... :lol: Jednak dla mnie jedne i drugie mają swój urok... i nie zmienie.. ( :roll: ) 8)

czy z tyłem auta nic się nie działo??
(brakuje mi czegoś na listwach pod lampami...)

Cytuj:
Najgorsze jest jednak wnetrze - na zdjeciach sprawia wrazenie, jakby przezylo sporo wiecej niz 201kkm.

w moim niedługo dobije 300 i wygląda na mniej wymęczone..

ale uszczelke od anteny to bym mu zabrał... hie hie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

ale sie tej tapicerki uczepiliscie ... bylem wczoraj ogladnac jeszcze raz i ta tapicerka naprawde jest sztywna i nic nie ,,wisi,, ... tylne fotele sa tak wyprofilowane nie wiem jak to wyglada w innym 124 ale tu nie wyglada zle :) widzialem dotykalem i wachalem :D:D:D:D:D:D:D:D:D no ale nie o tapicerke mi chodzilo tylko o to ze swietnie sie jezdzi takim autem z takim silnikiem :D szczegolnie w manualu bo mozna sobie lepiej pobrykac jak przy automacie :D:D:D:D :P poza tym zawsze podobaly mi sie coupe ... :D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

[quote="K1_CZARNYMasz racje....pomarańczowe kierunki w Mb to nieporozumienie....rozumiem że ktoś chce mieć 'igłe z fabryki' .....to zostawia pomarańczowe....ale ogólnie chyba nie ma usparawiedliwniea dla tej barwy :) ani to do zadnego lakieru nie pasuje, ani do tapicerki..... A jak są białe to jest elegancko...byleby nie zbyt białe..bo wyglada jak 'bity' :) [zlosnik] Pozdrówka[/quote]

Nie zgodze sie. [zlosnik]
Dla mnie jest wrecz odwrotnie - tam, gdzie nie bylo ich fabrycznie, biale wygladaja 'tJuningowo' i jakos tak wyblakle. Najgorzej jest IMO w 123 i 126. :cry: :roll:

A pomaranczowe prezentuja sie pieknie i dodaja pewnej 'soczystosci' [zlosnik] [cool] do wygladu calego auta.

Spojrz, jak pieknie komponuja sie np. z kolorem 929 Nautikblau, tu na przykladzie mojej ex [oczko] :

Obrazek
Informacyjnie, auto na zdjeciu to 123 280E automat. Mialem ja od kwietnia 1998 do pazdziernika 2003.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

dla mnie mimo wszystko welur w coupe 3litrowym to jakoś tak nie bardzo jak już bym kupował fure z taką pojemnością to skóra musiała by być i klima oczywiście, co do kierunkowaskazów to dla mnie tylko i wyłacznie jasne klosze na kierunkowskazy zółte w żadnym z modeli mercedesa mi się nie podobają

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00