MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 03, 2025 10:27 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
postmistrz
Awatar użytkownika

Panowie, mam następujący problem:

Od 2003 roku jestem zarejestrowany na ebay'u. Koperty z kodami do kupna, a później do sprzedaży odebrałem na polski adres. Wtedy nie było jeszcze ebay.pl. W zeszłym roku zacząłem sprzedawać, więc potrzebne było albo stałe zlecenie obciążenia konta, albo podanie numerów karty kredytowej. Pierwszy wariant dotyczy tylko Niemców, Austriaków, Szwajcarów i chyba jeszcze Holendrów, więc mnie jako Polakowi wywala komunikat, że jedyna forma akceptowania płatności to karta, mimo, że spełaniam warunek tam podany, bo mam konto w niemieckim banku.

Ebay nie akceptuje mojej karty. Po wypełnieniu formularza dostaję komunikat, że karta została odrzucona i mam sprawdzić jej numery albo swój adres, który od czasu otrzymania kopert zmieniłem. Dziwne jest to o tyle, że poprzednia karta została przyjęta i rozliczałem się w USD bez problemów, a kartę zmieniłem z przyczyn losowych.

Czy ktoś z Was rozlicza się z eBayem? Czekam z mail od centrum pomocy już trzecią dobę, a telefon do nich kosztuje 90 centów/minutę z Niemiec, więc jak się wkurzę to zadzwonię, ale nie lubię słuchać melodyjek za taka kasę.

wiarus junior
Awatar użytkownika

Ja zarejestrowalem sie na PayPal, procedura dosc prosta, mozna placic i odbierac kase-trzeba miec wypukla karte.
Jeszcze nie korzystalem, ale tylko dlatego ze jeszcze nie kupilem nic po zarejestrowaniu PayPala

http://www.supermoto.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

wiarus senior

Crazy_Russian pisze:
Ja zarejestrowalem sie na PayPal, procedura dosc prosta, mozna placic i odbierac kase-trzeba miec wypukla karte.
Jeszcze nie korzystalem, ale tylko dlatego ze jeszcze nie kupilem nic po zarejestrowaniu PayPala

Płacenie przy pomocy PayPala, a rozliczanie się z eBayem jako sprzedawca, to są (chyba) inne sprawy i nie o to chodziło (me-how)-owi. Swoją drogą, jesteś pewien, że użytkownicy PayPal z Polski mogą otrzymywać płatności? Oj, chyba tylko "Send Money"....

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ja sie zarejestrowalem w niemczech. sprobuj zmienic adres wlasciciela na niemcy i sprobuj podac konto

swój chłop
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
... a telefon do nich kosztuje 90 centów/minutę z Niemiec, więc jak się wkurzę to zadzwonię, ale nie lubię słuchać melodyjek za taka kasę.

to dzwoń z tlenofonu tylko 9gr/min [zlosnik]
ja mieszkam w newcastle i jak mam dzwonić pod numer w wielkiej brytanii który oferuje podobne rozrywki (umilanie czasu muzyczką) to kożystam właśnie z tego jak dzwonię do urzędów w pl to robię to samo

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Tak, PK2 ma rację. Mi chodziło o rachunki wobec ebay'a za wystawienie przedmiotu.

Ten numer to takie lightowe 0-700, więc tlenofon tego raczej nie załatwi.

Zgodnie z sugestią BamBama pozamylałem w adresach i przyjął mi zgodę na obciążenie rachunku. Ale żeby nie było za dobrze, to rachunek pokazuje teraz w EUR i zniknęła z konta niemała nadpłata jaką zrobiłem regulując rachunek ostatnio.

Dzięki wszystkim za szybki odzew. W dodatku skuteczny. Jak ja lubię to forum! :lol: [ok]

Klubowicz

Zmien Michal adres glowny na niemiecki i bedziesz mogl placic z niemieckiego konta.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00