MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 08, 2025 9:49 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Po kierownicy widać, że właściciel nie wyrósł jeszcze z wieku totalnej fascynacji konsolami Playstation... Bądź co bądź, gwiazda do czegoś zobowiązuje...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

łeeee "no chrom,no fun" mało chromu,paskudne felgi ,okropne wntetrze.Ladne felgi ,dac chrom,a srodek cały kremowy i to dopiero by wygladało ...a tak dresowoz. :lol:

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Po kierownicy widać, że właściciel nie wyrósł jeszcze z wieku totalnej fascynacji konsolami Playstation...

Tu się zgadzam w zupelnosci, kierownica jest szpetna ;)

Chromu owszem brakuje, ale felgi to dwuczesciowe AMG, malowane pod kolor nadwozia. Ja tam lubie takie rozwiazanie. A interior w jasnym kolorze np bezu duzo lepiej korespondowalby z ciemnym lakierem.

Tylko co Wy z tymi stereotypami...

Tytuł:
weteran

kruszyn pisze:
z zewnatrz bajka ....... !!!!! az sie przez chwile zaczalem zastanawiac czy swojego tez nie zrobic w podbny sposob

Drzwi z tyłu chcesz zaspawać? [hehe]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Po kierownicy widać, że właściciel nie wyrósł jeszcze z wieku totalnej fascynacji konsolami Playstation... Bądź co bądź, gwiazda do czegoś zobowiązuje...

i tu tez popierwam ... kierownica i wogole srodek tego auta...szyby tez bym wolal nie przyciemnione i do tego zdecydowanie seryjny srodek moze z drewnaina kierownica .. ale z zewnatrz prezentuje sie naprawde milo jak dla mnie i estetycznie i zdecydowanie wole takie cos niz standardowego Sec-a w kolorach szarosci z pomaranczowymi kierunkami i orginalnymi kolpakami dla mnie taki Sec wogole nie ma niczego w sobie i pasuje do emeryta nie mlodego czlowieka albo jak to juz powiedzial me-how do adwokata( ja dodam) podduszanego przez jego wlasny krawat... Jak by nie bylo to coupe i powinno byc troszeczke chociaz zadziorne...

Zaczynamy rozmawiac o gustach :D bardzo wrazliwy temat :D ale chcialem powiedziec ze szanuje opinie osob ktore wola orginaly w ich fabrycznym wydanie :) [ok] kazdy ma co lubi :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
MERCEDES 4 EVER pisze:
łeeee "no chrom,no fun" mało chromu,paskudne felgi ,okropne wntetrze.Ladne felgi ,dac chrom,a srodek cały kremowy i to dopiero by wygladało ...a tak dresowoz. :lol:

Mówisz i masz :D Wyszedł sutenerowóz ;)

Obrazek

kruszyn pisze:
zdecydowanie wole takie cos niz standardowego Sec-a w kolorach szarosci z pomaranczowymi kierunkami i orginalnymi kolpakami dla mnie taki Sec wogole nie ma niczego w sobie i pasuje do emeryta nie mlodego czlowieka albo jak to juz powiedzial me-how do adwokata( ja dodam) podduszanego przez jego wlasny krawat... Jak by nie bylo to coupe i powinno byc troszeczke chociaz zadziorne...

To już jest rozmowa o gustach - ja gustuję w całkowicie fabrycznych MB - do SECa dostawiłbym conajwyżej felgi AMG 16" i oryginalny dyskretny hokej AMG pod przedni zderzak. Lekki tieferung zawieszenia, i nic więcej do dodania.

Ostatnio zmieniony wt lis 29, 2005 12:58 pm przez TrickyKid, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz pisze:
kruszyn pisze:
z zewnatrz bajka ....... !!!!! az sie przez chwile zaczalem zastanawiac czy swojego tez nie zrobic w podbny sposob

Drzwi z tyłu chcesz zaspawać? [hehe]

hehehe tak i zrobic cabrio :) pisalem glownie o stylistyce auta nie modelu :) coupe z sedana nie bede robil na pewno:D spokojnie :D:D:D:D:D

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
Mówisz i masz Wyszedł sutenerowóz

Gdyby nie ta kierownica....Nie ma wszak niczego złego w obszywaniu skora wnetrza, o ile jest to zrobione przez fachowców. Takie praktyki od lat stosuja tunerzy AMG, Brabus czy Alpina u BMW.

Faktycznie, gust to sliska sprawa i lepiej z niej szybko czmychnać zanim ktos sie pośliźnie :P

TrickyKid pisze:
To już jest rozmowa o gustach - ja gustuję w całkowicie fabrycznych MB - do SECa dostawiłbym conajwyżej felgi AMG 16" i oryginalny dyskretny hokej AMG pod przedni zderzak. Lekki tieferung zawieszenia, i nic więcej do dodania.

Moje podejście do "tuningu" jest tożsame z Twoim:)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:

Moje podejście do "tuningu" jest tożsame z Twoim:)[/quote]

i moje w sumie to samo :D tylko jeszcze lubie miec cos innego niz wszyscy ...z przyczyn czysto uzytkowych ;) [zlosnik] ... ostatnio renaulta pod marketem szukalem prawie pol godziny i dobieralem sie do 4 o takim samym lakierze kolpakach i srodku hihihihih numerow jeszcze jakos nie pamietam hihihih

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Patrząc na zdjęcie tyłu wydaje mi się że malowali go w fabryce....

...tylko zapomnieli go rozbroić [zlosnik]...
...i te felgi, pasują jak "świni siodło". gdyby miał troche elementów chromowanych więcej.

Ex W123 200D

Tytuł:
wiarus junior

TrickyKid pisze:
Mówisz i masz Wyszedł sutenerowóz

A ten środeczek jest śliczny i pewno szalenie brudzący.

Alfa 156 1.8 2004r.
Jaguar S-type 3.0 2002r

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
tylko jeszcze lubie miec cos innego niz wszyscy

Ja też, ale może z troche innych względów:) Poluje na kierownice firmy Nardi! Cudnie pasują do wnetrza starszych Benzów.

Tytuł:
swój chłop

Mroczny pisze:
podobno jest jakaś technika czerwonego podkładu po czerń i głębokiej polerki? nie sprawdzone ale jak ktoś coś wie to proszę - też stoję przed dylematem koloru

W sumie to wiem o co ci chodzi. Mój ojciec ma taką głębie na motocyklu (Honda Gold Wing). Długo nie umiał dobrać takiego lakieru, dopiero fachura z mieszalni Standox (nie krytykujcie nazwy bo nie wiem jak to się pisze), doradził mu jak to pomalować. Otóż, najpierw lakieruje się całe podłoże na czarno. Po nałożeniu kilku warstw, aby dobrze pokryło, dopiero lakieruje się wybranym kolorem. I tym kolorkiem lakieruje się tak powierzchownie, aby nie zakryć czarnego (trzeba lakierować z większej odległości i rozstroić pistolet aby bardziej rozpylał farbe). Najlepiej ze dwa razy tak psiknąć, tylko (powtarzam!) nie zamalować całego czarnego. Oczywiście na to normalnie lakier. Później do prawidłowego efektu należy natychmiast całość podgrzewać opalarką, wszystkie miejsca. To powoduje iż wszystko zaczyna ładnie błyszczeć. Jest to dość pracochłonne, efekt jest piękny. Jest to bardziej subtelne i klasyczne od kameleona (który mi osobiście się z tjuningiem kojarzy).

A co do tego autka, to nawet ładne. Są gusta i guściki. Ktoś sobie go tak zrobił bo mu się tak podobało. A co do felg to wrzucił bym chromowane z tyłu 10 cali z parapetem ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00