MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn wrz 08, 2025 11:57 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
Spokojnie panowie z tym NISSANEM, bo brak briefu, to dosyć częsty przypadek. Na ebay.de sprzedawane są takie auta i Brief można odtworzyć, ale najczęściej przekracza to możliwości logistyczno - czasowo - językowe eksportera, a sprzedawca powinien, ale nie zawsze jest to napisane w aukcji udowodnić w jakiś sposób pochodzenie auta. Np poprzez wylegitymowanie się dowodem z tym samym nazwiskiem, a najlepiej odpowiednim zaświadczeniem, bo kto ma Brief ten ma auto, nawet jeśli nie jest tam wpisany. Ale oczywiście niczego wykluczyć nie można.
]

ehe i jeszcze kluczyki zgubił (oba komplety) a o stacyjkę za mocno się oparł ;/

PS.
Ja widze jeszcze tylko jedną mozliwość. Akcja może też być rodem z filmu "młode Wilki" [zlosnik] Tzn. że samochód jest ubezpieczony gdzies za granicą i jego kradzież zostanie kiedyś zgłoszona ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 Spokojnie. Zgółosić można, że się wydaje że jest kradziony, albo że to jakiś przekręt... na podstawie tego co jest napisane w ofercie nie wyciągałbym 100%'owych wniosków, co nie oznacza, że jest wszystko w porządku... Jak narazie opis budzi wątpliwości co do legalności auta - tylko tyle.

Pozdrawiam,

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

and6412 pisze:

ehe i jeszcze kluczyki zgubił (oba komplety) a o stacyjkę za mocno się oparł ;/

PS.
Ja widze jeszcze tylko jedną mozliwość. Akcja może też być rodem z filmu "młode Wilki" [zlosnik] Tzn. że samochód jest ubezpieczony gdzies za granicą i jego kradzież zostanie kiedyś zgłoszona ;-)

Ja tylko chciałem powiedzieć, że różne są w życiu sytuacje. Jeśli chcesz się pobawić w porucznika Colombo, to może najpierw tam zadzwoń i zapytaj właściciela, może ma coś ciekawego do powiedzenia, a później to zweryfikuj. Póki co proponuję domniemywać niewinność, bo tak hazia na Józia to można więcej bałaganu narobić, niż ten Nissan jest wart. [oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Panowie, spokojnie, ja też nie mam od razu zamiaru gościa w lesie zakopywać [zlosnik]
Niemniej jednak, uważam że bezwzględnie należało wysłać powiadomienie na policje i do Otomoto. Najwyże panowie w niebieskim nie zjedzą pączka i przejadą się do sprzedającego (tja jasne).
O jakim bałaganie Michał mówisz. Naprawde nie rozumiem jakiego balaganu jestem w stanie ja narobic.

Ostatnio zmieniony wt lis 29, 2005 5:12 pm przez and6412, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

no coz, gdzies to czytalem, mozliwe ze na tym forum, jakto gosc swoje auto znalazl na chyba wlasnie otomoto. polska to dziwny kraj. a co do patrzenia na nas przez obcokrajowcow - my jestesmy swieci, nie smiejemy sie ze szkotow, ze skapi, z niemcow ze na wszystko maja przepis, na ruskich ze pija, na czechow ze sa dziwni bo maja czeski film itp itd. a swoja droga jako nacja sami sobie zapracowalismy na takie postrzeganie.
ja jak sie spotykam z tego typu kawalami, to opowiadam 2 kolejne swoje na polski temat i rozmowa sie urywa. a przejmowac sie i tak nie ma czym...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
O jakim bałaganie Michał mówisz. Naprawde nie rozumiem jakiego balaganu jestem w stanie ja narobic.

No takiego, że potępimy gościa w czambuł i zaraz nazwiemy go złodziejem, a nie mamy ku temu żadnych dowodów tylko snujemy przypuszczenia z palmowego liścia.

Zawiadomienie popieram, budujmy społeczeństwo obywatelskie, ale unikajmy ferowania wyroków, bo to naprawdę może być bzdet polegający na tym, że Niemcowi było wygodniej i taniej oddać auto za friko, bo posiał Brief niż robić mu serwis, przegląd i chodzić za kopią Briefu. Na nią czeka się tygodniami.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ok, może racja. Choć i tak wydaje mi się to straszliwie wszystko podejżane.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
Ok, może racja. Choć i tak wydaje mi się to straszliwie wszystko podejżane.

No dobra, mi też, ale trochę mniej. [cool]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00