Człowieku o czym Ty, pomiedzy skarżeniem sie Adminowi, bredzisz?? Japończycy jedyne co potrafią robić to kopiować, kopiować i jeszcze raz kopiować. Kupują europejskie auto, rozkładają na części a pozniej sami starają sie w pocie czola zrobic cos co bedzie w stanie konkurowac z prawdziwymi autami ze Starego Kontynentu. Japońskie auta nie wniosły do motoryzacji nic konkretnego. Wszystkie najwazniejsze wynalazki pochodza z Europy i USA.
Pierwszo ligowe marki to Audi, BMW, Mercedes Benz, Rolls Royce, Porsche i oczywiście "włoszczyzna", za która osobiscie nie przepadam, czyli Ferrari i Lamborghini. W poszczegolnych autach tych firm mogłbyś znalesc wszystko to co Japonczycy instalowali w swoich autach, ale duzo wczesniej, zanim lud z Kraju Kwitnącej Wisni zdarzyl cokolwiek skopiowac i nazwać po swojemu.
Zestawiając CRX z Civiciem miałem na myśli modele ze zdjęć czyli Civica z wersji 3- drzwiowej. To dość podobne auta.
KajTan pisze:
Mam nadzieje, ze widziales na zywo OBA modele, nie mowiac o ich prowadzeniu, bo zdaje sie, ze nie bardzo kojarzysz, o czym piszesz?

)
Domyślam się, ze chciales być zabawny...Pudło, jeździłem zarówno Civiciem i CRX, wiec wiem jak oba auta się prezentują.
KajTan pisze:
Albo moze co wniosl, czego Honda juz nie ma do zaoferowania?
No właśnie, może Honda obecnie produkuje auta posiadające podobne rozwiazania co I Liga (

)ale co z tego? Kopiować potrafi kazdy, a Japonczycy sie w tym specjalizuja, o czym pisalem wczesniej, wiec ten argument moglbys lepiej przemyślec....Flagowa limuzyna Hondy, czyli Legend to przestarzały trup, od lat napedzany leciwym i słabiutkim motorkiem. Pytasz co ma Mercedes czego nie ma Honda?? Co sie tyczy technologii, za dlugo by wymieniac, to co zajmie mniej czasu to: KLASA, JAKOSC, PRESTIZ i NAJNOWOCZESNIEJSZE ROZWIAZANIA( podobnie jak w przypadku innego pioniera motoryzacji - BMW), ktore na wschodzie pojawia sie, jak zwykle, z duzym opoznieniem.
KajTan pisze:
Kazda marka jest wazna - bo kazda cos wnosi.
Utrzymuj tak dalej masz do tego pełne prawo, tak jak ja mam prawo by twierdzić, żę
KajTan pisze:
Radunio napisał:
Można przypuszczac, ze był to jakis ryżowiec. W każdym razie nic godnego uwagi.
, bo właśnie tak uważąm, a podstaw ku temu mam naprawde wiele, choćby dlatego, że przez ostatnie lata jeżdzilem wszystkim co wchodzilo na polski rynek, zanim Ty mogles to auto zobaczyc na ulicach.
KajTan pisze:
Zastanawia mnie, dalczego Amdin widzi tylko biadolenie na marke Mercedes, zas na inne nie....pytanei czysto retoryczne.
Możę dlatego, że to forum dla entuzjastów tej marki, a nie innej, przeszło Ci coś takiego przez myśl, czy musisz poczekać na wzorzec, tak jak projektanci Twojego świetnego accorda?