MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 12:12 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 5552450
Jak wiecie w Gminie zajmuje się wszystkim od zarządzania kryzysowego po promocje sport i informatykę.
Mam dość prężny zespół sportowy Baszta Golczewo są to kolarze niestety budżet gminy nie przewiduje zbyt wysokich wydatków na niego.
potrzebuje załatwić dla klubu jakiś samochód bo do tej pory wykorzystywany był samochód trenera i jednego sponsora ale w tej chwili są to krótko mówiąc wraki. chce napisać jakiś list do prezesów salonów sprzedaży może jakiś samochód wydębię, tylko w jaki to sposób zrobić co im podpowiedzieć, gdyż mam taką wizje: pracując w DAEWOO FSO w Golczewie mieliśmy do jazdy próbnej wtedy nowego LUBLINA III ten samochód na naszym salonie był tylko 1 dzień gdyż właściciel salonu dał go jednemu z przedsiębiorców który śmigał nim przez 1,5 roku wożąc naszą reklamę - w tym kierunku chciałem iść.
Dodam że najlepszym autem dla klubu byłoby coś w rodzaju Fiata Doblo Multipla, Renault Kango, ewentualnie duże kombi o mercedesie to już nie maże.

Macie jakieś sugestie jak rozwiązać te sprawę.

dla zainteresowanych strona http://sport.golczewo.w.interia.pl/baszta.htm

niezbyt aktualna ta strona ale zawsze

FSO Warszawa Truck 1995 1.6, FSO Polonez Caro 94r 1.6GLE (Złombol-car), Jakieś Exeo, Koreański Mercedes Korando 98r.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Witaj,

a czy macie już w gminie doświadczenia z wnioskami takimi jak PHARE? Pod koniec miesiąca otwarty zostanie nabór na 2006. Siedzę właśnie po nocach i przygotowuję dokumentację na projekty polsko - niemieckie. To jest zupełnie inna działka, ale wiem, że np Lasy Państwowe kupują środki trwałe w postaci samochodów z pharowskich funduszy. Wymagany jest co prawda wkład własny, ale wszystko jest do przejścia.
W razie zainteresowania służę namiarami, przede wszystkim na Wydział Współpracy Międzynarodowej i Funduszy Pomocowych Urzędu Miejskiego w Szczecinie. W ramach tylko jednego funduszu do rozdysponowania na przyszły rok jest 6 mln euro, więc jeśli Baszta podlega pod gminę, to może warto się zainteresować, jeśli nie w tym, to w przyszłym roku. Generalnie pieniędzy jest sporo, trzeba tylko umieć się w tym poruszać, ale dla początkujących są szkolenia i cała masa publikacji.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No witam zgłębie jeszcze temat ale wydaje mi się że jednostki samorządu terytorialnego niemogą skorzystać z tego programu natomiast lasy państwowe to już inna instytucja ale jeszcze czegoś poszukam jakieś doświadczenie w tym kierunku wkońcu mamy składamy cochwile jakieś wnioski akurat kolega sie tym zajmuje ale głównie są to wnioski ZPORR.

FSO Warszawa Truck 1995 1.6, FSO Polonez Caro 94r 1.6GLE (Złombol-car), Jakieś Exeo, Koreański Mercedes Korando 98r.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Darius pisze:
No witam zgłębie jeszcze temat ale wydaje mi się że jednostki samorządu terytorialnego niemogą skorzystać z tego programu

A ja myślę, że jak najbardziej. Firma, w której pracuję jest jednostką budżetową podległą Miastu, a na ostatnim szkoleniu zorganizowanym w Szczecinie większość uczestników byli to pracownicy urzędów miast, starostw i gmin. O środki z funduszu, o którym myślę nie mogą ubiegać się tylko instytucje o charakterze komercyjnym, czyli prywatne podmioty gospodarcze, dla nich są po prostu inne źródła.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

No witam a masz moze jakąś aktualną strone na temat tego funduszu bo na parpie znalazłem tylko stare informacje a na innych tylko że jest nowa edycja i tylko dla przedsiębiorców i na ewentualnie jakieś szkolenia i kursy, niemam dostępu do netu tak za bardzo i niemoge pozwolić sobie na szukanie, więc będe wdzięczny za podesłanie jakiegoś linku. Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00