Wpisałem Kundelka. He, ciekawe, jakie to nadwozie ma rzeczywiście przebieg - wpisałem licznikowe prawie 400 000, bo wyszedłem z założenia, że jak coś ktoś kręcił albo przekładał, to raczej nie nabił nic dodatkowo. Ale kto tam wie - może szafa pochodzi z jakiegoś zajeżdżonego trupa, a komuś było wszystko jedno, co wkłada, byle złożyć do kupy i sprzedać.
Jubileuszowe 400 kkm będę obchodził wg tego licznika - jak okazja, to okazja. Przygotowując się powoli do tego wydarzenia (i do zimy) namaściłem przedwczoraj od środka progi i inne wypatrzone wklęsłości antykorozyjnym mazidłem, a dziś uroczyście założę nowe koreczki (zobaczymy, które lepsze - z Odolańskiej, czy od Mistrza Gumki).
Pozdrawiam,
PS. Dodane dzień później... Nabyte na Odolańskiej koreczki z gwiazdą (widziałem też opakowanie zbiorcze - original MB qualitat itd.) okazały się być do niczego, są cienkie i plastikowe i nie trzymają się blachy i kosztują po 3,50 za sztukę. Kupiłem na Puławskiej korki gumowe, 1,6 zł/szt. Pomimo tego, że są na nieco inną srednicę, wydają sie lepsze - spróbuję je uzupełnić dodatkową płaską uszczelką i to będzie to.
_________________ Przemek Ex: 123 240D, Volvo 945 D24TIC, Opel Monterey 3,1D, John Deere 2140 (1986)
Ostatnio zmieniony sob wrz 03, 2005 11:22 am przez kocur, łącznie zmieniany 1 raz.
|