MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 8:12 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

Tak sorki za przekręcenie . Nie nauczyłem się jeszcze cytować i przekręciłem nicka .

'07 E60 530D Sedan
'03 Aprilia SR50

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

No problem.
A na imię mam i tak Michał więc wiele nie przekręciłeś. Nick wziął się wbrew pozorom od nazwiska.

Wracając do tematu...
Zauważyliście że nowe Mercedesy mają coraz większy grill?
Np: S klasa po liftingu, Nowa E klasa też ma większy gril niż poprzednia.
Czyżby powrót do starych chwalebnych czasów? A może poprostu już się ich bardziej zmniejszać nie da? [zlosnik]

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
nowy

Nie ma to jak styl retro w nowej stylistyce - no, ale Maybacha nie kupie... bo kolejka za dluga ;) Do Totolotka oczywiscie :lol:

Klubowicz
Awatar użytkownika

Sebaa pisze:
Jeśli zaś chodzi o gnioty [zlosnik] , to A-klasa, SLK, W220, po trochu C-klasa (zwłaszcza Sportcoupe) i Vaneo. Tej drogi koncern spod znaku gwiazdy powinien zaprzestać [zlosnik] .No ale niestety, takie są ponoć prawa rynku, więc i takie gnioty muszą czasem produkować [zlosnik] .
Pozdrawiam

[zly] [skoczek3] [zly]
I tu musze wymowic posluszenstwa prezesowi ;)
Gniotem to moze byla krotka A-klasa ktorej bym nie kupil (i nie kupilem) Ale dlugiej nie ma co zarzucic. Owszem jest troche plastikowa ale nie mniej ni wiecej jak kazdy nowy Mercedes. Materialy ma przejete przeciez z S-klasy (!) Co do Vaneo to nie podoba mi sie generalnie z wygladu. To taka przerobka w stylu Renault Tahlia. Natomiast te samochody sa 100% Mercedesami ze wzgledu na mysl techniczna w nich zawarta. Male ale super silniki, duza bezawaryjnosc i ekstra jakosc wykonania a przy tym bezpieczenstwo. Poza tym kazdy kto zasiada w A-klasie dziwi sie ze tu tyle miejsca... inne firmy tego nie potrafia. Zanim dokonalem wyboru samochodu przygladalem sie innym nowosciom Toyocie, Volkswagenowi, Peugotowi, Nissanowi. Zadna z ich nowych konstrukcji nie miala takich materialow uzytych do wykonczenia i jazda nie sprawiala takiej przyjemnosci jak A-klasa. Zaden z nich nie mial tez takiego wyposazenia w standardzie i mozliwosci dwolnego konfigorowania wnetrza (rozpatrywalem kombi diesle) Poza tym Mercedes to nie tylko samochod ale tez caly serwis i obsluga klienta. Rozne miewalem samochody i zwiedzalem rozmaite salony i serwisy ale dopiero w Mercedesie poczulem sie klientem o ktorego sie dba (i tam niezaleznie czy przyjedziesz A -klasa czy C czu E czy jeszcze czyms lepszym standard jest ten sam. Howgh.
Pozdrawiam
Futrzak

wiarus senior
Awatar użytkownika

Futrzak pisze:

[zly] [skoczek3] [zly]
I tu musze wymowic posluszenstwa prezesowi ;)
Gniotem to moze byla krotka A-klasa ktorej bym nie kupil (i nie kupilem) Ale dlugiej nie ma co zarzucic. Owszem jest troche plastikowa ale nie mniej ni wiecej jak kazdy nowy Mercedes. Materialy ma przejete przeciez z S-klasy (!) Co do Vaneo to nie podoba mi sie generalnie z wygladu. To taka przerobka w stylu Renault Tahlia. Natomiast te samochody sa 100% Mercedesami ze wzgledu na mysl techniczna w nich zawarta. Male ale super silniki, duza bezawaryjnosc i ekstra jakosc wykonania a przy tym bezpieczenstwo. Poza tym kazdy kto zasiada w A-klasie dziwi sie ze tu tyle miejsca... inne firmy tego nie potrafia. Zanim dokonalem wyboru samochodu przygladalem sie innym nowosciom Toyocie, Volkswagenowi, Peugotowi, Nissanowi. Zadna z ich nowych konstrukcji nie miala takich materialow uzytych do wykonczenia i jazda nie sprawiala takiej przyjemnosci jak A-klasa. Zaden z nich nie mial tez takiego wyposazenia w standardzie i mozliwosci dwolnego konfigorowania wnetrza (rozpatrywalem kombi diesle) Poza tym Mercedes to nie tylko samochod ale tez caly serwis i obsluga klienta. Rozne miewalem samochody i zwiedzalem rozmaite salony i serwisy ale dopiero w Mercedesie poczulem sie klientem o ktorego sie dba (i tam niezaleznie czy przyjedziesz A -klasa czy C czu E czy jeszcze czyms lepszym standard jest ten sam. Howgh.
Pozdrawiam
Futrzak

Tu musze sie w 50% zgodzic z kolega Futrzakiem.
Owszem materialy 1klasa , prowadzi sie super ale :
miejsa jest strasznie malo!! ( moze tylko kierowca jest zadowolony )
klimatyzacja jakos malo wydajna ??? w Kia jest o niebo lepsza.
I ten samochod jakos mi sie nie podoba ( tyl to juz dopiero dno ).

Jeszcze cena ... hymm... jak na taki samochod za DUZA , jak na merca moze byc tylko ile se na nim traci !!! Moj staruszek jezdzil rok i starcil z 35% jak nie lepiej!!! Wczesniej myslal nad Hiundajem Coupe i chba to bylby trafniejszy wybor.

Tytuł:
kombatant

Wyglad moze nie przypomina limuzyny, ale moje kombi, mimo ze mi sie podoba tez nie jest limuzyna [zlosnik]
A jesli chodzi miejsce, to Futrzak ma L-ke ;) i tam miejsca z tylu jest tyle, ze Sebian z Gosia sie mieszcza, a jak ich nie ma, to ponoc sie moga zmiescic spokojnie 3 osoby! Sebian mowil, ze bylo luzno, zaskakujaco luzno...

Klubowicz
Awatar użytkownika

Pszczola pisze:

Tu musze sie w 50% zgodzic z kolega Futrzakiem.
Owszem materialy 1klasa , prowadzi sie super ale :
miejsa jest strasznie malo!! ( moze tylko kierowca jest zadowolony )
klimatyzacja jakos malo wydajna ??? w Kia jest o niebo lepsza.
I ten samochod jakos mi sie nie podoba ( tyl to juz dopiero dno ).

Jeszcze cena ... hymm... jak na taki samochod za DUZA , jak na merca moze byc tylko ile se na nim traci !!! Moj staruszek jezdzil rok i starcil z 35% jak nie lepiej!!! Wczesniej myslal nad Hiundajem Coupe i chba to bylby trafniejszy wybor.

Nadal bede bronil A-klasy. Jak pisalem kupilem dluga wersje, a zastanawialem sie tez nad krotka i innymi markami samochodow. W salonie przmierzylismy sie do krotkiej i dlugiej i ta druga byla o niebo lepsza. Po przesunieci kanapy do przodu w krotkim kolana mialo sie scisniete, w dlugiej siedzi sie normalnie i jest jeszcze troche miejsca na powiercenie sie ;) Po przesunieciu kanapy do tylu co jest standardowa pozycja w krotkiej siedzi sie normalnie a w dlugiej mozna wstawic stolik z szampanem i urzadzic mala imprezke na 5 osob. Jechalem juz tym samochodem w roznej konfiguracji i z piecioma osobami na pokladzie takze i nikt nie narzekal. Co do klimatyzacji to nie wiem jaka ma Kia ale ta co jest mi wystarcza szczegolnie ze jest nie reczna tylko polautomatyczna i reaguje nie tylko na temperature ale tez na wilgotnosc powietrza a poza tym dostalem ja w cenie samochodu. Na zadnym samochodzie sie nie zyskuje, no chyba ze przekroczy magiczna liczbe 25 lat ;) Samochod to nie inwestycja tylko skarbonka ale nie wiem ile traci sie na odsprzedazy po roku. Prawdopodobnie niezaleznie od marki auta najwiecej w pierwszym roku uzytkowania. Co do ceny samochodu to nie zgodze sie ze jest drogi. Nalezy porownac parametry innej marki z identycznym wyposazeniem. Ja to zrobilem przed zakupem i co sie okazalo? Zeby kupic Toyote Corolle kombi diesla z klima lub takiego samego Peugeota 307SW musialbym wydac pare tysiecy wiecej(!!!)
Pozdrawiam
Futrzak

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+01:00