kruszyn pisze:
juz tez sie dowiedzialem co i jak ... poszedlem do biura TRYG i uprzejmy pan jako roznice strefowe doliczyl mi jedyne

470zl ..... tazke udalem sie natychmiast do zaprzyjaznionego biura i ... tu juz inna rozmowa ... a mianowicie Pani wyrazila sie tak ... jezeli jest kontynucja ... nie musze robic na dobra sprawde nic! po pierwsze Policjanci ni znaja stawek jakie sa na ubezpieczenie danego auta w danym regionie po drugie ubezpiecza sie auto nie osobe !! tazke wedlug niej moze byc inne nazwisko inny numer rej ale jezeli podane sa i w dokumencie numery poprawne nadwozi i silnika i typ auta tez sie zgadza wlacznie z rocznikiem ...policjant nie ma prawa nie uznac tego ubezpieczenia!! osoba zbywajaca auto moze powiadomic oczywiscie biuro w ktorym ubezpieczala auto ale nie jest to konieczne. Gdyz wedlugo nowych przepisow ubezpieczenie przechodzi automatycznie na nowego wlasciciela z dniem zakupienia auta. Mam sobie jezdzic do konca okresu ubezpieczenia i w razie powiadomien ze strony TRYGa o doplacie ....nie stawiac sie na wezwanie

aha i jak to powiedziala uprzejma pani ,,i prosze sie nie podniecać w razie kontroli policji bo nie maja prawa panu zrobic nic bo ubezpieczenie pan posiada ,,

i w ten oto sposob chodze caly dzien uhahany z usmiechem od ucha do ucha

Post troche stary? nawet nie wiem ale drąże temat ...
Kupiłem samochód, przerejstrowałem ale o ubezpieczeniach nie mam zielonego pojęcia zwłaszcza że to pierwsze auto zarejstrowane na mnie ... poprzednio byłem współwłaścicielem ...
W ciągu 30 dni od daty zakupu nie wypowiedziałem umowy w ubezpieczalni i lipa ... auto kupiłem 14lutego, a stary właściciel drugą rate zapłacił 3 marca, w zwiazku z tym że miał więcej zniżek musze dopłacić 800zł za okres od14 lutego do 29lipca.
Jak mi "facetka" wyliczyla ubezpieczenie za rok musiałbym zapłacic 2200 z 20%zniżek które mam, a stary właściciel płacił za rok 480zł (ja doliczyc się nie moge ile on ma zniżek) ...
Ale co do cytatu Kruszyna ... czyli jak mi przyjdzie wezwanie że mam zapłacić to nie płacić??? napisze że chodzi o COMPENSE ...
a jak mi powiedziała moja prawniczka

"Nieznajomośc prawa nie zwalnia Cię z jego przestrzegania" także 800 nie moje
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
a mogły być takie ładne felgi