LU-cash pisze:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=6330&item=4543143265&rd=1 A moze odrazu słynne 6.3??
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Piękne!!
Dziwni Ci Amerykanie
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
! Bo jak mozna w takim aucie nie miec zaglowkow z tylu

! Przeciez przy calej stajni
![[zlosnikok]](./images/smilies/zlosnikok.gif)
to glowy pasazerow z tylu leza na tylnej polce

...
LU-cash pisze:
PS:wie ktos cos wiecej o historii w109 R. Polańskiego??

Coś ztym wyścigiem...
Szczegolow nie pamietam, ale w ogolnym zarysie bylo to tak. Roman Polanski kupil sobie W 109 300 SEL 6.3. Auto przyplynelo statkiem i Polanski zatrudnil kierowce wyscigowego, aby ten przyjechal autem z wybrzeza do miejsca zamieszkania Polanskiego (to byla jakas spora odleglosc, ale nie pamietam jakie to byly miasta). Kierowca pod wplywem alkoholu wjechal na tor wyscigowy gdzie akurat rozgrywaly sie wyscigi
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Nie wiem jak on to zrobil, ale zrobil
![[zlosnikhihi]](./images/smilies/zlosnikhihi.gif)
! Udalo mu sie przejechac jedno okrazenie i byl w stawce co nie powinno szokowac, bo szokuja osiagi tego auta: 6,5 do "setki" i 220 km/h w wersji czysto-fabrycznej. Kierwca auta nie rozbil z tego co wiem. Nawet mialem gdzies zdjecie z tego wyscigu... Nie wiem czy Polanski zachowal auto, ale pewnie nie
![[no]](./images/smilies/no.gif)
. Pod koniec lat 60-tych w limuzynie wazacej ponad 1800 kg takie osiagi to byl wyczyn zrywajacy czapki z glow. Do tego komfort i wyposazenie oraz bezpieczenstwo na najwyzszym poziomie. Takie kiedys byly MB, inni producenci aut mogli tylko patrzec z podziwem i ... powoli zmniejszac dystans

.
P.S. Zapytajcie o szczegoly Octa, On powinien wiedziec cos wiecej, bo to Jego dzialka, ze tak powiem
![[zlosniki]](./images/smilies/zlosniki.gif)
.