Zaczęło się jak zwykle fajnie i elegancko..
Wybieram się w dłóższą podróż po Polsce więc postanowiłem wyremontować troszkę autko. Więc tak:
1. wymieniłem górny wahacz od strony pasażera i w trakcie tej czynności coś mnie podkusiło coby postukaś w blachy w nogach pasażera - no i wiecie co znalazłem - pare dość ładnych ubytków (jak to mawiają dentyści
)
2. Pojechałem do takiego małego warsztatu (facet sam wszystko robi i pokazuje mu te dziurki a on mówi że ok za 150 - 200 zł zrobi mi to na cacy
3. ale mysle sobie jak spawać to może obie strony więc rozgrzebałem auto od strony kierowcy a tam już troche większe dziurki szczególnie w podłodze pod fotelem kierowcy
4. jade na następny dzień do warsztatu i pokazuje gościowi drugą strone a on mów ze cena razy dwa czyli licze 400 zł - OK mówie ale bede pomagał mu przy robocie - nie oddaje auta w obce ręce bez nadzoru
5. wszystko sobie leci dobrze zdejmujemy błotniki potem ja sobie coś tam dłubie facet wycina połowe auta
ale myśle wie co robi
6. nagle sru coś wybuchło - patrze a w miejscu gdzie stał akumulator wielka kupa złomu i plastiku - wybuchł akumulator duzy 120 ah jeszcze na gwarancji - a był odłączny
Facet szlifował i jakaś iskra poleciała na akumulator - no i facet robi auto za darmo - tylko jeszcze o tym nie wie po skończeniu roboty uswiadomie mu że zasponsorował mi nowy akumulator,
akumulator kosztuje ponad 300 setki.
7. Kupiłem spręzynki do tyłu nówka ze sklepu po 120 zł za sztuke - normalne - nie wzmocnione - wczoraj patrze a mam pęknetą spręzynę z przodu od strony kierowcy
porazka.
<h2> Potrzebuje spręzynę do W116 280 SE do przodu</h2>
<b> jak ktoś ma taką na zbyciu to bardzo chętnie zakupie </b>
tak więc rmały remoncik przerodził się w dość duzy remont a kasa leci
Jak tak dalej pójdzie to nie bede miał za co wyjechać na wakacje - żonka załamana ja zły jak mało kiedy
Mówie wam totalna prażka .....
Czekam na słowa otuchy i .... spręzynke do przodu
M.Kuzmiak@netium.com.pl
</font>
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: MacKuz dnia 2001-08-17 10:34 ]</font>
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: MacKuz dnia 2001-08-17 10:41 ]</font>