Witam wszystkich fanatyków "gwiazdy"
od 21.02.2017 r. jestem szczęśliwym posiadaczem Mesia W114 250CE z najlepszego rocznika 1971
stan do całkowitej renowacji..., blacha, silnik, wnętrze..., dobra baza do odbudowy...
Byłem już posiadaczem innych Mercedesów min. 124 200D, 250D, 500E oraz 126 560 SEL
Teraz przyszedł czas na renowacje o której myślę od ponad 20 lat i żeby dojrzeć trochę wody upłynęło w rzekach...
Jest to mój pierwszy projekt odbudowy auta i liczę na pomoc forumowiczów
Wkrótce zamieszczę moje pierwsze zdjęcia stanu bazowego a potem sukcesywnie będę zamieszczał fotorelacje z odbudowy...
Na początek mam pytanie:
odbudowa blach, błotniki, drzwi, pokrywy silnika bagażnika wymieniać na nowe, podróby czy może jednak zachować stan dziewicy i wystarczą reparaturki???
Pytanie jest raczej rodzaju jaka odbudowa jest bardziej właściwa do zachowania oryginały mojego cuda..., dodam że jest mnóstwo ognisk korozji, praktycznie na każdym elemencie blacharskim, podłoga raczej do wymiany w całości...
Poszukuję też namiarów na niezbędne części do odbudowy, będę wdzięczny za wszelkie namiary do firm, osób zajmujących się sprzedażą takich części...
Pozdrawiam
Cristoforo71