Witam ponownie!
Po 10ciu miesiącach remontu w końcu odebrałem włoszkę. Na razie podzielę się zdjęciami jak wygląda po malowaniu i złożeniu do kupy. Później postaram się przesłać zdjęcia z remontu.
To co zostało zrobione w samochodzie:
- nowa podłoga Klokkerholm (obydwa panele), najgorzej wyglądający element auta po jego kupnie,
- drobne poprawki blacharskie np. progi, o dziwo reszta auta była w bardzo przyzwoitym stanie (błotniki, drzwi praktycznie nie ruszone przez rudego),
- wymiana wszystkich uszczelek nadwozia na nowe,
- oczywiście malowanie na kolor oryginalny (904),
- uzupełnienie detali nadwozia
- nowa antena automatyczna hirschmanna AUTA 2040 umieszczona w końcu tam, gdzie powinna być
- nowa podsufitka, tapicerka została wyczyszczona (szczotka do zębów + 2 dni pracy) i zostanie jak jest
- nowe dywaniki z Polstermanufactur (nie zdarzyły przed moim ślubem dzięki polskiemu DHL) właśnie się montują
Mechanicznie samochód jest w pełni sprawny i oprócz podstawowych czynności serwisowych nic nie robiłem, pali na dotyk. Hamulce idą do poprawki bo od stania auta lekko się zapiekły.
Do zrobienia/brakuje:
- kompresora klimatyzacji (aftermarketowa klima Frigette i znalezienie kompresowa jest prawie niemożliwe, coś trzeba będzie wymyśleć w przyszłości)
- chromowanego elementu nadwozia A115 678 04 37 – obdzwoniłem kilku dealerów, shroty i nic… pomoc w tej materii poszukiwana!
- w przyszłości wymiana kieszeni w drzwiach, te które mam są popękane
Miłego oglądania, czekam na komentarze (Kiełbik miej litość). Zdjęcia są w dosyć paskudnym plenerze tuż przed przeglądem wieczystym (przeszedł bez problemu) i auto jest trochę brudne. Jedno zdjęcie jak auto prezentowało się wyczyszczone podczas mojego ślubu
Pozdrawiam i jak tylko będę miał więcej czasu i zrzucę zdjęcia z remontu dam znać!
pozdrawiam
Lutek
Załącznik:
merc1.jpg [ 419.02 KiB | Przejrzano 3933 razy ]
Załącznik:
merc2.jpg [ 39.24 KiB | Przejrzano 3933 razy ]
Załącznik:
merc3.jpg [ 394.92 KiB | Przejrzano 3933 razy ]
Załącznik:
merc4.jpg [ 39.39 KiB | Przejrzano 3933 razy ]
Załącznik:
merc5.jpg [ 431.4 KiB | Przejrzano 3933 razy ]